023 512 49 49

Dakveiligheid

Veiligheid

Veiligheid is van levensbelang, helemaal in het dakdekkersvak. Hoewel de veiligheidswet dateerd uit 1947, is veiligheid voor de bouw pas de laatste vijfentwintig jaar een issue. Wildschut Dakbedekking is gespecialiseerd in het creëren van veilige arbeidsomstandigheden bij onze projecten. Net als in het leveren en monteren van permanente veiligheidsvoorzieningen voor daken.

 

Advies

Als er bij dakwerkzaamheden sprake is van valgevaar, dient het dak te zijn voorzien van een valbeveiligingssysteem. Een risico-inventarisatie zal weergeven waar dit beveiligingssysteem uit moet bestaan. Wildschut Dakbedekking kan u hierin deskundig adviseren en een veilige werkplek scheppen voor alle disciplines die er gebruik van maken. Het combineren van onderhoud en keuringen van valbeveiligingsvoorzieningen met onderhoud aan het dak, levert financieel voordeel op. U heeft dan één expert op het dak voor onderhoud en inspecties/keuringen.

 

Montage

Naast goed advies is goede montage letterlijk van levensbelang.
Onze monteurs zijn specifiek opgeleid om valbeveiliging te installeren en te keuren.
Op al onze projecten worden trekproeven uitgevoerd op zowel bevestigingsmiddelen als persverbindingen van het valbeveiligingssysteem. Alleen zo heeft u zekerheid dat het systeem zal functioneren wanneer het er op aankomt.

Veiligheidsvoorzieningen

Voor verantwoord dakbeheer is dakveiligheid een absolute voorwaarde. Het dak dient als werkplek te worden aangemerkt en daarmee te voldoen aan de voorwaarden van de Arbowet. Dit is een vereiste bij het uitvoeren van inspectie- en/of onderhoudswerkzaamheden. Wij bieden een compleet assortiment van veiligheidsvoorzieningen:

  • Verankeringspunten
  • Lijnsystemen
  • Hekwerken
  • Klimvoorzieningen
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Approved installer Uniline Safety Systems

Wildschut Dakbedekking is approved installer van Uniline Safety Systems. Dit is een vooraanstaande fabrikant van veiligheidssystemen voor daken.

Het Roofsafe valbeveiligingssysteem is een force managementsysteem, waarvan de verankering aan het dak op eenvoudige wijze plaatsvindt. Door de lage eindkrachten op de onderconstructie (force management) is het systeem op vrijwel elke ondergrond toepasbaar.