023 512 49 49

Het bedrijf

De historie

In 1936 is de basis gelegd voor Wildschut Dakbedekking door M.C. Wildschut. Het bedrijf ging van generatie op generatie. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer.

Vestigingen

Wildschut Dakbedekking begon in Haarlem en opende later een vestiging op de Prinsengracht in Amsterdam. Vanwege logistieke redenen is het bedrijf in 1971 gecentraliseerd in Haarlem.

Het dakbedekkersvak

In de begintijd was het dakbedekkersvak ambachtelijk, dit leerde je van de voorman op het dak. Het transport voerde per fiets of handkar, wat het fysiek zwaar maakte. Dankzij de inzet van materieel, machines en nieuwe gereedschappen zijn vandaag de dag veel minder handen nodig. Maar het blijft vakmanschap.

Complexiteit en vakmanschap

Eind twintigste eeuw waren de schoenendozen zo kenmerkend voor de bouw, maar deze hebben inmiddels plaats gemaakt voor originele en fraaie ontwerpen. Het assortiment aan materialen en systemen is tegenwoordig veel groter en diverser dan vroeger. Voor verwerking hiervan hanteren wij moderne applicatietechnieken, waarvoor onze medewerkers een degelijke vakopleiding hebben gevolgd.

Gebruiksdaken

Gebruiksdaken zijn inmiddels een trend. De bouw van daken is veel complexer geworden, wat ook terug te zien is in de constructie en detaillering ervan. Vakmanschap op alle niveaus en aantoonbare kwaliteit zijn vereisten. Daarom beschikken wij ook over alle relevante certificaten.

Gerenommeerd dakbedekkersbedrijf

Inmiddels is Wildschut Dakbedekking een gerenommeerd dakbedekkersbedrijf, gespecialiseerd in dakrenovaties en de aanleg van nieuwbouwsystemen. Hierbij werken wij met alle voorkomende materialen en systemen. Wij zijn koploper in de markt en werken voor opdrachtgevers in heel Nederland.