023 512 49 49

Duurzaamheid

Verduurzaam uw dak

Het dak heeft al lang niet meer uitsluitend een waterkerende functie. Daken hebben meerdere functies en kunnen zelfs een bijdrage leveren aan het oplossen van milieuproblemen. Wildschut Dakbedekking biedt professionele oplossingen voor het verduurzamen van daken. Op dit gebeid hebben wij een jarenlange ervaring. De mogelijkheden zijn eindeloos, we doen echter nooit concessie aan de primaire functie van het dak; de waterdichtheid.

Groene daken

Groene daken vormen een duurzaam samenspel tussen natuur en techniek. Het tekort aan groen in de stedelijke omgeving wordt hiermee gecompenseerd. Ook leveren zij een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit en bieden gunstige isolerende en waterbufferende eigenschappen. Er wordt ook nog eens een belangrijke esthetische functie vervuld.

Onjuiste materiaalkeuze en toepassingen hebben grote financiƫle consequenties, juist daarom is voldoende kennis en ervaring van essentieel belang. Van mos-sedum begroeiing tot complete intensieve daktuin bent u bij ons aan het juiste adres.
Samen met u kijken we wat de mogelijkheden zijn en komen we tot het juiste plan.

Energie opwekken

Het dak is uitermate geschikt voor het opwekken van energie. Wildschut Dakbedekking is specialist in het aanbrengen van fotovoltaĆÆsche- of thermische systemen, dit in samenwerking met specialistische partners. Voor lichtgewicht daksystemen is het aanbrengen van geballaste systemen niet mogelijk, daarom hebben wij een eigen montagesysteem ontwikkelt. Hiermee kunnen zonnepanelen op lichte daken worden aangebracht met gegarandeerde stormvastheid.

Bitumenrecycling

Aardolie de grondstof van bitumen dakbanen. De raffinage van aardolie gaat gepaard met veel uitstoot van CO2 net als het tot afval verwerken van de oude bitumen dakbanen. Door het recyclen van bitumen worden minder fossiele grondstoffen gebruikt en beperk je de uitstoot van CO2
Naast het recyclen van de oude bitumen van uw dak kunt kiezen om nieuwe dakbanen toe te passen gemaakt van gerecyclede bitumen. Hiermee is de cirkel compleet (cradle to cradle)

Reflecterende dakbanen

Reflecterende dakbanen weerkaatsen een groot deel van het zonlicht, hiermee wordt de lucht direct boven het dak minder opgewarmd. Op deze manier levert het betreffende dak een lagere bijdrage aan de opwarming van het binnenstedelijk klimaat. Het gevolg is een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit in de stad.
Wij bewaken de ontwerpvoorwaarden om tot een optimaal reflecterend eindresultaat te komen.